Jordan Parnass Digital Architecture (JPDA) is now known as Circular logo

Battery Park Residence

New York, NY, USA • 2014

A sleek downtown residential space maximizes views and flexibilty.

The clients for this residential project came to us seeking a solution to minimize clutter and maximize flexibilty for their high floor unit in New York's Battery Park City.  The apartment's small interior footprint is tempered by a large roof deck with expansive views of downtown manhattan, so maintaining a strong visual connection to the outdoor space was a priority.

Our solution was to create a series of "active wall" millwork insertions that use folding and sliding partitions to conceal and reveal workspaces, doors, storage, dining and video screens.  The panels serve as a unifying visual motif beginning at the enrty foyer and extending into the living room, bedrooms, bath and kitchen areas.

The clients for this residential project came to us seeking a solution to minimize clutter and maximize flexibilty for their high floor unit in New York's Battery Park City.  The apartment's small interior footprint is tempered by a large roof deck with expansive views of downtown manhattan, so maintaining a strong visual connection to the outdoor space was a priority.

Our solution was to create a series of "active wall" millwork insertions that use folding and sliding partitions to conceal and reveal workspaces, doors, storage, dining and video screens.  The panels serve as a unifying visual motif beginning at the enrty foyer and extending into the living room, bedrooms, bath and kitchen areas.

DESIGN TEAM

Jordan Parnass
Sean Karns
Ryan Novi

CONTRACTORS

Supreme General Contracting

PHOTOGRAPHER

Carlos Gastelum


The clients for this residential project came to us seeking a solution to minimize clutter and maximize flexibilty for their high floor unit in New York's Battery Park City.  The apartment's small interior footprint is tempered by a large roof deck with expansive views of downtown manhattan, so maintaining a strong visual connection to the outdoor space was a priority.

Our solution was to create a series of "active wall" millwork insertions that use folding and sliding partitions to conceal and reveal workspaces, doors, storage, dining and video screens.  The panels serve as a unifying visual motif beginning at the enrty foyer and extending into the living room, bedrooms, bath and kitchen areas.

Breakpoint: small Breakpoint: medium Breakpoint: large
Container Padding:
Column width:
Gutter:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12