Jordan Parnass Digital Architecture (JPDA) is now known as Circular logo

Boerum Hill House 3 - PassiveHouse

Brooklyn, NY, USA • 2016

Boerum Hill House 3 - PassiveHouse

Brooklyn, NY, USA • 2016

Circular logo
Extension and yard

A Brooklyn townhouse is gut renovated to PassiveHouse standards.

This 1890's Boerum Hill townhouse has been fully renovated and expanded with a new extension and excavation in the cellar.

The project has been designed and engineered to Passive House standards for energy efficiency and occupant comfort.

By combining an airtight enclosure, continuous insulation, thermal bridge-free detailing and an energy recovery ventilator (ERV) the building maintains comfortable tenperatures year-round with excellent air quality and very low energy use.

This 1890's Boerum Hill townhouse has been fully renovated and expanded with a new extension and excavation in the cellar.

The project has been designed and engineered to Passive House standards for energy efficiency and occupant comfort.

By combining an airtight enclosure, continuous insulation, thermal bridge-free detailing and an energy recovery ventilator (ERV) the building maintains comfortable tenperatures year-round with excellent air quality and very low energy use.

DESIGN TEAM

Jordan Parnass
Philip Weller
Carlos Gastelum
Tamar Theiler
Marijke Huelsmann

CONTRACTORS

Supreme General Contracting

CONSULTANTS

HVAC & PassiveHouse Engineering - Cramer Silkworth / BauKraft
Structural - Geoffrey Brunn / Firmitas

PHOTOGRAPHER

Amy Barkow


This 1890's Boerum Hill townhouse has been fully renovated and expanded with a new extension and excavation in the cellar.

The project has been designed and engineered to Passive House standards for energy efficiency and occupant comfort.

By combining an airtight enclosure, continuous insulation, thermal bridge-free detailing and an energy recovery ventilator (ERV) the building maintains comfortable tenperatures year-round with excellent air quality and very low energy use.

A Brooklyn townhouse is gut renovated to PassiveHouse standards.

This 1890's Boerum Hill townhouse has been fully renovated and expanded with a new extension and excavation in the cellar.

The project has been designed and engineered to Passive House standards for energy efficiency and occupant comfort.

By combining an airtight enclosure, continuous insulation, thermal bridge-free detailing and an energy recovery ventilator (ERV) the building maintains comfortable tenperatures year-round with excellent air quality and very low energy use.

DESIGN TEAM

Jordan Parnass
Philip Weller
Carlos Gastelum
Tamar Theiler
Marijke Huelsmann

CONTRACTORS

Supreme General Contracting

CONSULTANTS

HVAC & PassiveHouse Engineering - Cramer Silkworth / BauKraft
Structural - Geoffrey Brunn / Firmitas

PHOTOGRAPHER

Amy Barkow

Print
Uncheck 'Print headers and footers' for best results.

Breakpoint: small Breakpoint: medium Breakpoint: large
Container Padding:
Column width:
Gutter:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12