Jordan Parnass Digital Architecture (JPDA) is now known as Circular logo

Greenwich Village Residence

New York, NY, USA • 2018

A smart apartment combination produces results greater than the sum of its parts.

Instead of moving to a bigger space, the best option for this Greenwich Village client was to acquire the unit next door and combine two apartments into one. In spite of the floor’s panoramic views, each apartment suffered from the tight proportions and low ceilings typical of post-war high rises. What began with a pair of tight galley-style kitchens, small baths and basic bedrooms has now transformed into an elegant light-filled modern home. The expanded unit features three bedrooms, two and a half baths, an entry gallery and a generous living and dining area.  An open cook’s kitchen and adjoining dining room make extensive use of custom millwork that blends storage and flexibility seamlessly into the spaces. The abundant natural daylight is complemented by a mix of minimal sconces, low profile ambient recessed lighting and pendants in selected areas. 

Instead of moving to a bigger space, the best option for this Greenwich Village client was to acquire the unit next door and combine two apartments into one. In spite of the floor’s panoramic views, each apartment suffered from the tight proportions and low ceilings typical of post-war high rises. What began with a pair of tight galley-style kitchens, small baths and basic bedrooms has now transformed into an elegant light-filled modern home. The expanded unit features three bedrooms, two and a half baths, an entry gallery and a generous living and dining area.  An open cook’s kitchen and adjoining dining room make extensive use of custom millwork that blends storage and flexibility seamlessly into the spaces. The abundant natural daylight is complemented by a mix of minimal sconces, low profile ambient recessed lighting and pendants in selected areas. 

DESIGN TEAM

Jordan Parnass
Marijke Huelsmann
Elizabet Bereslavskaya
Philip Weller
Mithila Poojari
Jake Finnicum
Daniel Chimes

CONTRACTORS

In House Group Contracting

PHOTOGRAPHER

Barkow Photo


Instead of moving to a bigger space, the best option for this Greenwich Village client was to acquire the unit next door and combine two apartments into one. In spite of the floor’s panoramic views, each apartment suffered from the tight proportions and low ceilings typical of post-war high rises. What began with a pair of tight galley-style kitchens, small baths and basic bedrooms has now transformed into an elegant light-filled modern home. The expanded unit features three bedrooms, two and a half baths, an entry gallery and a generous living and dining area.  An open cook’s kitchen and adjoining dining room make extensive use of custom millwork that blends storage and flexibility seamlessly into the spaces. The abundant natural daylight is complemented by a mix of minimal sconces, low profile ambient recessed lighting and pendants in selected areas. 

Breakpoint: small Breakpoint: medium Breakpoint: large
Container Padding:
Column width:
Gutter:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12