Jordan Parnass Digital Architecture (JPDA) is now known as Circular logo

Irvington House Addition

Irvington, NY, USA • 2010

Irvington House Addition

Irvington, NY, USA • 2010

Circular logo
The updated roof line transformed the house from a split level ranch to a contem

A sequence of articulated volumes and an elevated entry bridge create a for a dramatic experience on an equally dramatic site.

Replacing a crumbling driveway bridge was the genesis for a series of interventions to create additional living space in this unusual multi-level suburban home. Reworking the street entrance allowed space formerly used for the garage to be reclaimed and turned into a guest suite. A simplified roof line and updated window fenestration brings cohesiveness to a complex arrangement of living spaces which cascade down the side of the wooded site.

Replacing a crumbling driveway bridge was the genesis for a series of interventions to create additional living space in this unusual multi-level suburban home. Reworking the street entrance allowed space formerly used for the garage to be reclaimed and turned into a guest suite. A simplified roof line and updated window fenestration brings cohesiveness to a complex arrangement of living spaces which cascade down the side of the wooded site.

DESIGN TEAM

Jordan Parnass, Sean Karns

PHOTOGRAPHER

Sean Karns


Replacing a crumbling driveway bridge was the genesis for a series of interventions to create additional living space in this unusual multi-level suburban home. Reworking the street entrance allowed space formerly used for the garage to be reclaimed and turned into a guest suite. A simplified roof line and updated window fenestration brings cohesiveness to a complex arrangement of living spaces which cascade down the side of the wooded site.

A sequence of articulated volumes and an elevated entry bridge create a for a dramatic experience on an equally dramatic site.

Replacing a crumbling driveway bridge was the genesis for a series of interventions to create additional living space in this unusual multi-level suburban home. Reworking the street entrance allowed space formerly used for the garage to be reclaimed and turned into a guest suite. A simplified roof line and updated window fenestration brings cohesiveness to a complex arrangement of living spaces which cascade down the side of the wooded site.

DESIGN TEAM

Jordan Parnass, Sean Karns

PHOTOGRAPHER

Sean Karns

Print
Uncheck 'Print headers and footers' for best results.

Breakpoint: small Breakpoint: medium Breakpoint: large
Container Padding:
Column width:
Gutter:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12